Happypancake recension

Happypancake

Happypancake i korthet

  • Gratis dejtingsajt med säte i Sverige
  • Dejtingrelaterade ämnen på hemsidan
  • Som alltid: Kostnadsfri registrering

Introduktion

Happypancake är en av de populäraste dejtingsidorna i Sverige. Den startade 2007 och är, till skillnad från många andra dejtingsidor, helt gratis att använda. Då vissa dejtingsajter börjar som gratissajter – för att få medlemmar, och därefter går över till att delvis bli betalsajter, har Happypancake förblivit en 100-procentig gratissida. Det här har betytt mycket för sajtens storlek, för om betalmedlemskap hade införts hade det resulterat i en tuffare konkurrens.

Eftersom sidan är kostnadsfri undrar nog många hur den kan gå runt? Happypancake kan gå runt för att medlemmarna exponeras för reklam – när man är inloggad visas reklambanners på lite olika ställen på sidan. Somliga tycker att det är irriterande och stör sig på detta, medans andra inte tycker att det gör så mycket.

Design och funktioner

Happypancakes design är varken snygg eller ful, men lämnar en del övrigt att önska. Det största felet är att den saknar typografisk hierarki, vilket gör att menyer och innehåll ger ett platt intryck. På grund av detta blir sidan lite rörig, och det är inte alltid så lätt att urskilja de olika innehållsdelarna från varandra.

Den är byggd med teknik som har några år på nacken, vilket gör att den inte har samma snabbhet och flyt som många andra dejtingtjänster. Men trots detta fungerar alla funktioner som de ska, vilket ju är det viktigaste.

Tills för ganska nyligen fick mobilanvändare nöja sig med att använda en mobilanpassad version av webbsidan, men sedan något år tillbaka finns en dejtingapp. Liksom på andra dejtingajter väljer många av medlemmarna att dejta genom appen istället för genom webbsidan.

Medlemmarna

Happypancake vänder sig i första hand mot singlar som är mellan 25 och 45 år gamla, och även om denna åldersgrupp är klart överrepresenterad går det att hitta singlar som år både yngre och äldre. Medlemmarna har en bra geografisk spridning, men liksom på andra sajter är personer från Stockholm, Göteborg och Malmö klart överrepresenterade.

Läser man om Happypancake på andra sajter så ser man att en del användare klagar på att medlemmarna inte är seriösa. En gratissida såsom Happypancake kommer alltid dra till sig en del oseriösa medlemmar – just för att den är gratis. En del sajnar upp mer för att testa och lalla runt, snarare än för att hitta en partner.

Trots detta har du – som seriös singel – goda möjligheter att träffa någon på sidan, bara du är aktiv och kontaktar andra singlar.

Att bli medlem

Att bli medlem på Happypancake går fort och tar inte mer än någon minut, dels för att man inte behöver skriva in speciellt mycket uppgifter om sig själv, dels för att man inte behöver mata in kortnummer eller andra betaluppgifter.

Avslutning

Happypancake är en intressant dejtingsida av två anledningar: den är helt kostnadsfri och har gott om medlemmar. Den är varken jättesnabb eller fullspäckad med funktioner, men även om man använder andra dejtingtjänster har man inte mycket att förlora på att även testa lyckan på Happypancake.

Happypancake kortfakta
Sverigelansering:2007
Företag:Happy Pancake AB, Sverige
Land:
Betalmodell:Gratis
Dejtingapp:
Matchmaking:
Fri registrering:
Webbplats: www.happypancake.se

Happypancake priser

12 mån
Gratis
Uppdaterades: 2018-01-01

Priserna uppdateras kontinuerligt, men sidan kan ha gjort ändringar i funktioner & villkor.

Omdöme om Happypancake
Cissi frågar

Om jag blir medlem vill jag inte att alla ska kunna se alla mina bilder, går det att göra vissa bilder privata?

Igår
| Svara på fråga