Happypancake recension

Happypancake

Happypancake i korthet

  • Gratis dejtingsajt med säte i Sverige
  • Dejtingrelaterade ämnen på hemsidan
  • Som alltid: Kostnadsfri registrering

Introduktion

Happypancake är en svenskutvecklad dejtingsida som startades 2007. Ända sedan lanseringen har sidan erbjudit gratis dejting och är idag ett populärt alternativ för singlar som vill nätdejta utan att öppna plånboken. Då vissa dejtingsajter börjar som gratissajter för att locka till sig medlemmar och därefter börjar ta betalt har Happypancake valt att förbli en gratissida. Vi tror att det förblir så, och vi är säkra på att just detta har varit fundamentet för sidans framgång. För om man börjar med betalmedlemskap blir konkurrensenen stor då det finns det en rad intressanta alternativ som slåss om singlarna.

Då sidan är kostnadsfri undrar nog många hur den kan gå runt. Svaret är att Happypancake finansieras genom att reklam visas, när man som användare är inloggad visas reklambanners på lite olika ställen på sidan. Somliga stör sig på detta och i ärlighetens namn kan det vara ganska irriterande, medans andra inte tycker att det gör så mycket.

Design

Sidan sticker inte ut funktionsmässigt men har de funktioner som man kan förvänta sig av en enklare dejtingsajt. Som medlem kan man söka bland de andra medlemmarna, ladda upp foton, skicka och ta emot meddelanden, se vilka andra medlemmar som har besökt den egna dejtingprofilen, skicka flirtar och blockera dejtingprofiler.

Sidans design är inte den modernaste, man använder sig inte av vare sig modern teknik eller popupfönster för att få snabbhet och användarvänlighet. Det är alltså inte detta som gör sidan attraktiv, sidan är intressant för att den är gratis och har gott om medlemmar. Tänk dock på att medlemmar på gratissajter tenderar att vara mindre seriösa med sin dejting än medlemmar på betalsajter. Detta av den anledningen av att en person som är villig att betala tar i regel sin dejting mera seriöst.

Tills för ganska nyligen fick mobilanvändare nöja sig med att använda en mobilanpassad version av webbsidan som för övrigt var bra utformad och nästan kändes som en app, men sedan något år tillbaka finns även en dejtingapp tillgänglig. Liksom för andra dejtingajter är det många medlemmar som väljer att dejta genom dejtingappen istället för genom webbsidan. Detta har att göra med att de flesta har sin mobil närvarande vart de än befinner sig.

Medlemmar

Happypancake vänder sig i första hand mot singlar som är mellan 25-45 år gamla, och även om denna åldersgrupp är klart överrepresenterad bland medlemmarna går det att hitta singlar både över och under. Medlemmarna har en bra geografisk spridning, men liksom på andra sajter är personer i de större städerna (Stockholm, Göteborg och Malmö) klart överrepresenterade.

Läser man om Happypancake på andra sajter med omdömen ser man att det från en del medlemmar som är seriösa med sin dejting finns kritik mot att många av medlemmarna inte är tillräckligt seriösa och använder sidan för att hitta mer kortvariga romanser. Detta har troligtvis att göra med att sidan är en gratissida och därför lockar till sig en del medlemmar som inte letar efter en seriös relation. Men oavsett vad man söker ser vi goda möjligheter att finna det man är ute efter på sidan, bara man är aktiv och inte är rädd för att kontakta andra singlar.

Bli medlem

Att bli medlem och komma igång med att skicka meddelanden på Happypancake går snabbt, dels för att man inte behöver skriva in speciellt mycket uppgifter om sig själv (inget personlighetstest mm) och dels för att man inte behöver mata in kortnummer eller andra betaluppgifter.

Slutsats

Happypancake är en intressant dejtingsida för att den är gratis och har gott om medlemmar. Skulle det vara så att man använder andra dejtingtjänster finns det inte mycket att förlora på att ha en dejtingprofil även här. Det går som sagt dessutom fort att bli medlem.

Happypancake kortfakta
Sverigelansering:2007
Företag:Happy Pancake AB, Sverige
Land:
Betalmodell:Gratis
Dejtingapp:
Matchmaking:
Fri registrering:
Webbplats: www.happypancake.se

Happypancake priser

12 mån
Gratis
Uppdaterades: 2018-01-01

Priserna uppdateras kontinuerligt, men sidan kan ha gjort ändringar i funktioner & villkor.

Omdöme om Happypancake