Laddar...

Dejting på nätet - detta behövs

Dejting på nätet har blivit vanligt och varje dag blir många nya singlar medlemmar på olika dejting- och kontakttjänster. Men vad behövs för att dejta på nätet? Behöver man ha någon speciell utrustning? Är dejtingsidor på nätet svåra att använda? Denna text, som har några år på nacken, tar upp vad som krävs för att kunna börja med nätdejting.

En Internet-ansluten dator, mobil eller surfplatta

Tidigare behövde man ha en dator för att dejta på nätet, men numera har de flesta dejtingsidor även en detjingapp. Faktum är att många singlar föredrar att nätdejta genom apparna med sina mobiler.

Enklare smartphone- eller datorkunskaper

Dejtingsajter och dejtingappar brukar vara lätta att använda eftersom utvecklarna vet hur viktig användarvänligheten är. Svårighetsmässigt går dejting på nätet att jämföra med att skicka e-post eller att använda en Internetbank.

Hur lättanvänd en dejtingsida är beror också på vilken sajt det handlar om, och hur kontakten sker. Det är givetvis lite mer komplicerat att kommunicera genom video än att skicka och ta emot meddelanden.

Vid betalmedlemskap - giltigt betalningsmedel

Betalsidor brukar ha tre olika typer av medlemskap.

  • Gratismedlemskap – brukar duga till att testa en dejtingsida och se vilka andra personer som dejtar på sidan.
  • Prova på medlemskap – innebär att det går att använda alla dejtingsidans funktioner under en begränsad tid; brukar vara tre dagar.
  • Betalmedlemskap (abonnemang, prenumeration, Vip-medlemskap, Premium-medlemskap) – ger tillgång till alla funktioner på dejtingsidan och är i stort sett ett måste om man ska ha möjlighet att träffa någon.

Tecknar man ett betalmedlemskap brukar det gå att betala med faktura, kort, bankgiro och Paypal.

Tänk på ett betalmedlemskap förnyas automatisk tills att den automatiska förnyelsen stängts av. På många sidor fönyas ett ej avslutat betalmedlemskap med samma period som man ursprungligen tecknade.

Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
fler nätdejtingtips Visa alla
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Första kontakten på dejtingsajter
Förr eller senare kommer tidpunkten då det är dags att skriva det första...
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...