Laddar...

Dejting på nätet - detta behövs

Dejting på nätet har blivit populärt, och dagligen registrerar sig många nya singlar på olika dejting- och kontakttjänster på nätet. Men vad behövs för att dejta på nätet? Behöver man ha någon speciell utrustning? Är dejtingsidor på nätet svåra att använda? Denna text, som har några år på nacken, tar upp vad som krävs för att kunna börja med nätdejting.

En Internet-ansluten dator, mobil eller surfplatta

Tidigare behövde man ha en dator för att dejta på nätet, men numera har många dejtingsajter dejtingappar, och många singlar föredrar att nätdejta med sina smartphomes och surfplattor.

Enklare smartphone- eller datorkunskaper

Dejtingsajterna och dejtingapparna är generellt sett enkla att använda då utvecklarna vet om hur viktigt det är med hög användarvänlighet. Svårighetsmässigt går dejting på nätet att jämföra med att skicka e-post eller att använda en Internetbank.

Hur lättanvänd en dejtingsida är beror också på vilken sajt det handlar om, och hur kontakten sker. Det är givetvis lite mer komplicerat att kommunicera genom video än att skicka och ta emot meddelanden.

Vid betalmedlemskap - giltigt betalningsmedel

På helt gratis dejtingsidor behövs så klart inget betalningsmedel, men betalsidor brukar ha tre olika typer av medlemskap.

  • Gratis medlemskap – brukar duga till att testa en dejtingsida och se vilka andra personer som dejtar på sidan.
  • Prova på medlemskap – innebär att det går att använda alla dejtingsidans funktioner under en begränsad tid; brukar vara tre dagar.
  • Betalmedlemskap (abonnemang, prenumeration, Vip-medlemskap, Premium-medlemskap) – ger tillgång till alla funktioner på dejtingsidan och är i stort sett ett måste om man ska ha möjlighet att träffa någon.

Tecknar man ett betalmedlemskap brukar det gå att betala med faktura, kort, bankgiro eller Paypal.

Tänk på ett betalmedlemskap förnyas automatisk tills att den automatiska förnyelsen stängts av. På många sidor fönyas ett ej avslutat betalmedlemskap med samma period som man ursprungligen tecknade.

Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
fler nätdejtingtips Visa alla
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...