Laddar...

Tre olika typer av medlemskap på dejtingsidor

De större betaldejtingsidorna brukar ha två olika typer av medlemskap. I denna artikel tittar vi lite närmare på tre olika medlemskapstyper, som är:

 • Gratismedlemskap
 • Betalmedlemskap
 • Prova på medlemskap (inte så vanligt)

Gratis medlemskap (gratis registrering)

På alla dejtingsidor kan nya medlemmar registrera sig kostnadsfritt och lägga upp en personlig nätdejtingprofil eller kontaktannons. Är det en matchmakingsida som har ett personlighetstest ingår även detta. Denna typ av medlemskap kallas för gratismedlemskap.

Med ett gratismedlemskap kan användaren endast använda ett fåtal av dejtingsidans funktioner. Vilka funktioner som ingår beror på från sajt till sajt, men gemensamt för alla dejtingsidor är att det går att:

 • Använda sökfunktionen för att söka efter andra singlar (alltid)
 • Läsa de andra medlemmarnas dejtingprofiler (alltid)
 • Flirta genom att skicka blinkningar eller frågeformulär (varierar)

De stora begränsningarna med ett gratismedlemskap, gör att ett sådant mest duger till att testa en dejtingsida. Du kan se om du gillar layouten och om sidan är lätt att använda. Du kan även bilda dig en uppfattning om de andra medlemmarna genom att se hur de presenterar sig själva i sina profiler.

Betalmedlemskap (Vip-medlemskap)

Vill du ha de bästa förutsättningarna för att träffa någon genom nätdejting, är det ett betalmedlemskap som gäller. Som betalande medlem går det att använda alla funktioner på dejtingsidan och kommunicera obegränsat med de andra medlemmarna. Beroende på vilken dejtingsida det gäller går det t.ex. att:

 • Skicka och ta emot meddelanden
 • Skapa och visa fotoalbum
 • Skicka blinkningar
 • Chatta
 • Videochatta
 • Anmäla sig till olika typer av singelaktiviteter

På dejtingsidor brukar ett betalmedlemskap förnyas automatiskt tills det sagts upp. Det vanligaste är att det fönyas med samma tidsperiod som man ursprungligen tecknade, och till ordinariepris. Beroende på vilken sida det är behöver autoförnyelsen stängas av senast någon eller några dagar innan medlemskapet löper ut (görs inne på mina sidor eller motsvarande, eller genom mail).

Prova på medlemskap

En annan typ av medlemskap, men som inte är speciellt vanligt, är det så kallade prova på medlemskapet. Med ett prova på medlemskap kan du använda alla funktioner på dejtingsidan, och ha kontakt med andra medlemmar på samma sätt som betalmedlemmar kan.

Begränsningen i ett prova på medlemskap ligger i hur många dagar det går att använda dejtingsidan utan att betala. Det är vanligt att ett prova på medlemskap sträcker sig över tre dagar.

Tillbaka till listan över dejtingsidor

Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
fler nätdejtingtips Visa alla
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...
Lämna kommentar
Visar 1 kommentar
Gäst säger

Bra genomgång om hur medlemskapet på dejtingsidor fungerar. Jag vill tillägga att på vissa sidor behöver man ha ett abonnemang för att kunna använda dejtingappen. Jag dejtar på Match och där kan bara betalmedlemmar använda appen.

25 januari 2014