Dejting på nätet steg för steg

Eftersom det finns många dejtingtjänster kan de allra flesta hitta en som passar, men det krävs lite förarbete. Så här kan det gå till att välja dejtingsida eller dejtingapp.

En del som ger sig in i nätdejting lyckas hitta rätt dejtingsida eller dejtingapp på en gång och blir kvar länge. Men om en dejtingtjänst känns sisådär, finns det ingen anledning till att inte gå vidare och testa en annan tjänst.

Ett vanligt tips är att bli gratismedlem på två till tre sidor för att få en känsla för funktionerna och de andra medlemmarna, och därefter välja den som känns bäst. Så här kan det gå till att börja nätdejta.

1. Välj dejtingsida

Det första steget är givetvis att välja en dejtingsajt. Eftersom det finns många dejtingsidor och dejtingappar att välja mellan är det bra att börja med att läsa lite om sajterna. Frågor att ställa sig är:

  • Vilken typ av singlar riktar sig denna tjänst mot?
  • Vilka funktioner erbjuder denna tjänst?
  • Vilken betalmodell har denna tjänst och vad kostar ett betalmedlemskap?
  • Vad tycker andra medlemmar om denna tjänst?

Vissa dejtingsidor är mer allmäna sidor och vänder sig mot en stor målgrupp, andra är utvecklade så att bilder och utseende är mycket i fokus. Det finns också matchmakingsidor där dejtingen utgår från personlighetstester och matchmaking.

2. Bli medlem

Efter att valt dejtingsajt är det dags att bli medlem och skapa en dejtingprofil. Dejtingprofilen ska innehålla en beskrivning av den egna personligheten och kommer att vara synlig för de andra medlemmarna. När medlemmar använder sökfunktionerna är det dejtingprofilerna som visas i sökresultaten.

3. Testa dejtingsidan

Väl medlem på dejtingsajten är det dags att utforska sajten närmare genom att utvärdera gränssnittet, testa funktionerna och, framförallt, att bilda sig en uppfattning om vilken typ av personer som dejtar på sidan. Även om en dejtingtjänst har häftiga funktioner är det de andra medlemmarna som spelar störst roll. Syftet är ju slutligen att träffa någon. Här är några frågor att ställa sig:

  • Verkar de andra medlemmarna intressanta?
  • Finns det många singlar i samma åldersgrupp som en själv?
  • Finns det många singlar från samma stad?
  • Är det några speciella dejtingprofiler som sticker ut?

4. Stanna kvar eller gå vidare

Om dejtingsidan kändes bra och medlemmarna verkade intressanta, är det läge att börja interagera med andra medlemmar. Använd sök- eller swipefunktionen och ta kontakt med personer som verkar intressanta.

Är det en renodlad prenumerationssajt är det läge att fundera på om ett betalmedlemskap är intressant. Betalmedlemmar kan nämligen använda meddelandefunktionerna, vilket i princip är ett måste för att ha kunna träffa någon på denna typen av sidor.

Imponerade inte dejtingsajtens funktioner eller medlemmar, välj en annan sida att bli medlem på, eller avvakta ett tag och logga in vid ett senare tillfälle för att se om några nya intressanta dejtingprofiler dykt upp.

Lämna kommentar
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejting på nätet - detta behövs
För att nätdejta behöver du givetvis ha en dator, smartphone eller...