Laddar...

Dejting på nätet steg för steg

En del som börjar med nätdejting lyckas hitta rätt på en gång när de väljer en dejtingsida eller dejtingapp. Men känns tjänsten sisådär, finns det ingen anledning till att inte gå vidare och testa en annan tjänst.

Ett vanligt tips är att bli gratismedlem på två till tre sidor, för att få en känsla för funktionerna och de andra medlemmarna. Därefter väljer man den som känns bäst. Så här kan det gå till att börja nätdejta.

1. Välj dejtingsida

Det första steget är givetvis att välja en dejtingsajt. Eftersom det finns många dejtingsidor och dejtingappar att välja mellan är det bra att börja med att läsa på lite om sajterna. Frågor man kan ställa sig är:

  • Vilken typ av singlar riktar sig denna tjänst emot?
  • Vilka funktioner erbjuder denna tjänst?
  • Vilken betalmodell har denna tjänst och vad kostar ett betalmedlemskap?
  • Vad tycker andra medlemmar om denna tjänst?

Vissa dejtingsidor är mer allmäna sidor och vänder sig mot en stor målgrupp, andra är utvecklade så att bilder och utseende är mycket i fokus. Det finns också matchmakingsidor där dejtingen utgår från personlighetstester och matchmaking.

2. Bli medlem

När man bestämt sig för en dejtingsajt är det dags att bli medlem och skapa en dejtingprofil. Dejtingprofilen ska innehålla en beskrivning av den egna personligheten och kommer att vara synlig för de andra medlemmarna. När medlemmar använder sökfunktionerna är det dejtingprofilerna som visas i sökresultaten.

3. Testa dejtingsidan

Väl medlem på dejtingsajten är det dags att utforska sajten närmare genom att utvärdera gränssnittet, testa funktionerna och, framförallt, bilda sig en uppfattning om vilken typ av personer som dejtar på sidan:

  • Verkar de andra medlemmarna intressanta?
  • Finns det många singlar i din egen åldersgrupp?
  • Finns det många singlar från samma stad?
  • Är det några speciella dejtingprofiler som sticker ut?

4. Stanna kvar eller gå vidare

Om dejtingsidan kändes bra och medlemmarna verkade intressanta, är det läge att börja interagera med andra medlemmar. Använd sök- eller swipefunktionen och ta kontakt med personer som du är nyfiken på och vill lära känna bättre.

Är det en prenumerationssajt är det läge att fundera på om du vill bli betalmedlem. Betalmedlemmar kan nämligen använda meddelandefunktionerna, vilket i princip är ett måste för att ha kunna träffa någon på denna typen av sidor.

Blev du inte imponerad av dejtingsajtens funktioner och medlemmar, välj en annan sida att bli medlem på, eller avvakta ett tag och logga in vid ett senare tillfälle för att se om några nya intressanta dejtingprofiler dykt upp.

Tillbaka till listan över dejtingsidor

Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
fler nätdejtingtips Visa alla
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Första kontakten på dejtingsajter
Förr eller senare kommer tidpunkten då det är dags att skriva det första...
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
Lämna kommentar