Laddar...

Dejting på nätet steg för steg

Många som börjar med nätdejting, hittar rätt på en gång när de väljer en dejtingsida. Men känns sidan sisådär finns det ingen anledning till att inte gå vidare och testa en annan.

Ett vanligt tips är att bli gratismedlem på två till tre sidor, för att få en känsla för funktionerna och de andra medlemmarna. Därefter väljer man den som känns bäst. Så här kan det gå till att börja nätdejta.

1. Välj dejtingsida

Det första steget är givetvis att välja en dejtingsajt. I och med att det finns många dejtingsidor att välja mellan, är det bra att läsa på lite om sajterna först. Det ger en bild av vilka funktioner dejtingsajterna har och vilken målgrupp de vänder sig mot.

På vissa dejtingsidor bygger dejtingen på personlighetstester och matchmaking medans andra sätter medlemmarnas bilder i stort fokus.

2. Bli medlem och skapa en dejtingprofil

Efter att ha valt dejtingsajt är det dags att göra en registrering och skapa en personlig dejtingprofil. En dejtingprofil är en kort presentation av dig själv och är synlig för de andra medlemmarna. När de använder dejtingsajtens sökfunktion är det dejtingprofilerna som visas i sökresultatet. När du skapar dejtingprofilen kan du också ladda upp foton på dig själv.

3. Testa dejtingsidan

Väl medlem på en dejtingsajt är det dags att utforska sajten närmare genom att utvärdera gränssnittet, testa funktionerna och framförallt, bilda sig en uppfattning om vilken typ av personer som dejtar på sidan:

  • Verkar de andra medlemmarna vara intressanta?
  • Finns det många singlar i din egen åldersgrupp?
  • Finns det många singlar från samma stad?
  • Är det några speciella kontaktannonser eller dejtingprofiler som sticker ut?

4. Stanna kvar eller gå vidare

Ifall det är en betalsajt och dejtingsidan kändes bra, och de andra medlemmarna verkade intressanta, är det läge att skaffa ett betalmedlemskap. Betalmedlemmar kan nämligen använda alla funktioner som en dejtingsajt erbjuder, vilket nästan är ett måste för att kunna träffa någon på denna typ av sidor.

Blev du inte imponerad av dejtingsajtens funktioner och dess medlemmar, prova en annan dejtingsida. I sådana fall är det bara att göra ytterligare en registrering och gå igenom ovanstående steg igen.

Självklart går det även att avvakta lite och logga in vid ett senare tillfälle och se om några nya intressanta tjejer eller killar blivit medlemmar och om några nya spännande dejtingprofiler dykt upp.

Tillbaka till listan över dejtingsidor

Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
fler nätdejtingtips Visa alla
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejting på nätet - detta behövs
För att nätdejta behöver du givetvis ha en dator, smartphone eller...
Lämna kommentar