Att välja ett bra dejtingprofilnamn/namn vid nätdejting

Många tycker att det är svårt att välja ett namn för nätdejting. Men det finns en metod som gör det enklare.

De flesta tänker inte efter när de väljer ett användarnamn vid nätdejting. Men eftersom användarnamnet visas i sökresultatet när andra användare söker efter medlemmar, är det din första chans att säga något om dig själv.

Lite längre ner i denna artikel beskrivs två metoder för att komma på ett namn till dejtingprofilen, men först några saker att undvika.

Intetsägande namn - Undvik namn som "ÖgonFörDig" eller "LåtOssBliEn". Sådana namn är pretentiösa och alltför använda, men framförallt så säger de ingenting om personen bakom. Om du försöker föreställa dig vilka intressen och personlighetsdrag en person bakom ett sådant namn har, märker du att det blir svårt.

Vilseledande namn - "Love2SkyDive" kommer säkert ge en och annan besökare till dejtingprofilen, men frågan är om du kan leva upp till förväntningarna som ett sådant namn kan ge. Bli inte förvånad om din dejt vill hoppa fallskärm på första dejten.

Ditt riktiga namn - Använd inte ditt fullständiga namn (för- och efternamn). Ur ett säkerhetsperspektiv är det viktigt att vara anonym tills att du känner dig trygg med en person.

Namn som kan misstolkas - Ett namn som "FanatiskSamlare" får många att tänka på en karaktär som de verkligen inte vill träffa. Om du samlar på frimärken, välj istället "Frimärkssamlaren".

Sexuella anspelningar - Såvida du inte söker en sexpartner. Ett användarnamn med sexuella anspelningar kommer sannolikt inte att attrahera personer som söker någonting seriöst.

Två sätt att skapa ett dejting namn

Nu när du vet du vad du bör undvika, är det dags att titta på hur du kan skapa ett nätdejtingnamn. Ett nätdejtingnamn bör helst:

  • Säga någon om dig själv på kortast möjliga sätt
  • Ligga bra i munnen

Ett sätt att komma på ett namn med dessa attribut, är att kombinera två eller tre ord som skildrar din personlighet och dina passioner eller iintressen.

Här är två exempel på hur detta kan gå till:

Metod 1

  1. Börja med att skriva ner en rubrik för var och en av följande kategorier: personlighet, intressen och utseende.
  2. För varje kategori, brainstorma fram 5 - 10 ord som beskriver dig själv. Skriv ned orden under respektive rubrik.
  3. Prova nu att skapa ett användarnamn genom att mixa olika 2-3 ordkombinationer från de olika kategorierna.

Om vi tänker oss en person som har ordet "ödmjuk" under personlighetskategorin, och "matlagning" under intressekategorin, skulle detta kunna leda till "ÖdmjukKock".

Med denna teknik, kan flera användarnamn genereras utifrån samma lista med ord, vilket är praktiskt om du ska bli medlem på flera dejtingsidor.

Metod 2

Utgå från någon känd person eller karaktär från böcker, film, historia etc, och ha med i namnet. Ett exempel skulle kunna vara "GillarNewton". Okej, du är troligtvis ingen Newton, men du förstår nog poängen. Ett profilnamn som detta kommer att dra till sig uppmärksamhet från personer som uppskattar vetenskap.

Några exempel på användarnamn

Här nedan är några exempel på användarnamn. Lägg märke till att alla namn säger något om personlighet eller intressen. Namnen är inte tagna från någon dejtingsajt, så känn dig fri att använda något av dem, om du känner att det stämmer in på dig.

FårDigAttSkratta: En rolig person med humoristisk personlighet.

RunnersLegs: Någon som gillar löpning.

BlåögdBiff: Någon med blå ögon som sysslar med stryrketräning.

MatOchResor: En matintresserad person som gillar att resa.

DjupKonversation: En icke ytlig person med smak för djupa samtalsämnen.

Lämna kommentar
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...