Laddar...

Att välja ett bra dejtingprofilnamn/namn vid nätdejting

Liksom många andra, har du nog inte förstått hur viktigt ditt användarnamn är vid nätdejting. Eftersom namnet kommer visas brevid din bild när dejtingsajtens användare söker efter medlemmar, är det din första chans att säga något om dig själv.

Lite längre ner i denna artikel beskrivs två metoder för att komma på ett bra namn till dejtingprofilen, men först några saker att undvika.

Välj INTE ett intetsägande namn - Motstå namn som "ÖgonFörDig" eller "LåtOssBliEn". Sådana namn är pretentiösa och alltför använda, men framförallt så säger de ingenting om dig som person. Prova att föreställa dig vilka intressen och personlighetsdrag en person bakom ett sådant namn har, och du kommer nog märka att det blir väldigt svårt.

Välj inget vilseledande namn - "Love2SkyDive" kommer säkert ge en och annan besökare till dejtingprofilen, men frågan är om du kan leva upp till förväntningarna som ett sådant namn kan sätta på dig. Bli inte förvånad när din dejt vill hoppa fallskärm på första dejten. Vad gör du då?

Använd INTE din personliga e-postadress - Även om du skulle vilja, kommer du märka att dejtingsajterna inte tillåter det. Ur säkerhetssynpunkt, är det viktigt att vara anonym tills du känner dig säker nog att dela din personlig information.

Använd inte negativa ord - Du kan ha en fantastisk bild, men om ditt användarnamn är "Desperado" KAN du, om du har tur, locka till dig ett annat Eagles-fan, men för andra kan det framkamma bilder av någon som dyker upp framför deras dörr med en resväska i handen på första dejten.

Använd INTE ett namn som kan misstolkas - "FanatiskSamlare" skulle få många att tänka på en typ av karaktär som de verkligen inte vill komma hem till.

Såvida du inte söker en sexpartner, så använd INTE sexuella anspelningar - Alla vet att sex säljer, men ett supersexigt namn kommer sannolikt bara locka till sig personer som är ute efter ett one night stand.

Två sätt att skapa ett dejting namn

Nu när du vet du vad du ska undvika, är det dags att titta på hur du kan göra för att skapa ett bra nätdejtingnamn. Ett bra användarnamn för nätdejting ska göra två saker.

  • Säga någon om dig själv på kortast möjliga sätt
  • Låta bra och helst vara "Catchy"

Ett sätt att komma på ett namn med dessa attribut, är att kombinera två eller tre ord som skildrar din personlighet och dina passioner/intressen.

Här är två exempel på hur detta kan gå till:

Metod 1

  1. Börja med att skriva ner en rubrik för var och en av följande kategorier: personlighet, intressen och utseende.
  2. För varje kategori, brainstorma fram 5 - 10 ord som beskriver dig själv. Skriv ned orden under respektive rubrik.
  3. Prova nu att skapa ett användarnamn genom att mixa olika 2-3 ordkombinationer från de olika kategorierna.

Om vi tänker oss att en person b.la hade ordet "ödmjuk" under personlighetskategorin, och ordet "vandring" under intressekategorin, skulle detta kunna leda till något i stil med "ÖdmjukVandrare".

Något som är bra med denna teknik, är att flera användarnamn kan genereras utifrån samma listor med ord. Inte dumt om du vill bli medlem på flera dejtingsidor, för du vet väl att du helst inte ska använda samma användarnamn på flera sidor.

Metod 2

Utgå från någon känd person eller karaktär från böcker, film, historia etc, och ha med i namnet. Ett exempel skulle kunna vara "NästanEnEinstein". Okej, du har troligtvis inte samma IQ som Albert Einstein, men du förstår nog poängen. Ett profilnamn som detta kommer att dra till sig uppmärksamhet från personer som uppskattar intelligens och studier.

Några exempel på bra dejtingprofilnamn

Här nedan är några exempel på bra användarnamn. Lägg märke till att alla namnen säger något om personen bakoms personlighet eller intressen. Namnen är inte tagna från någon dejtingsajt, så känn dig fri att använda något av dem, om du känner att det stämmer in på dig.

RunnersLegs: Någon som gillar löpning.

BlåögdBiff: Någon med blå ögon som sysslar med stryrketräning.

JamarReggae: En musikintresserad person och som gillar reggae.

DjupKonversation: En icke ytlig person med smak för djupa samtalsämnen.

FårDigAttSkratta: En rolig person med humoristisk personlighet.

Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
fler nätdejtingtips Visa alla
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...
Lämna kommentar