Laddar...

Att ta kontakt/flirta på dejtingsajter - Dttt första meddelande

Hur viktig är den första kontakten vid nätdejting? Svaret kan tyckas vara självklart, är det inte det så begrunda följande. Nätdejting bygger mycket på att göra ett bra första intryck, oavsett om det handlar om bilderna du valt för din dejtingprofil, hur du beskriver dig själv i presentationstexten eller vad du skriver i det första meddelandet.

Första kontakten är ett område inom nätdejting där många behöver lite vägledning. Nya nätdejtare skriver ofta för långa meddelanden, som kan uppfattas som lite Creepy för mottagaren. Här kan du läsa mer om att skriva det första meddelandet vid nätdejting.

1. Visa att du har läst dejtingprofilen - Nämn något specifikt från personens profiltext. Det finns många, framförallt män, som skickar massmeddelanden till var enda kvinna dom tycker är söt. Många har lärt sig att upptäcka sådana meddelanden och ignorerar dem direkt.

2. Håll det vardagligt och kort - Första kontakten på en dejtingsajt är inte samma sak som att skriva ett personligt brev för en jobbansökan, och det finns egentligen ingen anledning att vara formell. Om du är kille, ska du veta att tjejer på dejtingsajter bombarderas av meddelanden och de är inte intresserade av att läsa din livshistoria.

Skriv med samma ton som du skulle ha om du pratade med personen på en fest eller middag. Var artig, trevlig, men vardaglig.

“Hej, trevligt att träffas, mitt namn är Niklas”. Jag har läst igenom din profil och tycker du verkar trevlig, skriv tillbaka..”

...är alldeles för stelt, försök istället med något i stil med

“Tjena, din profil fick mig att haja till lite, såg att du gillar att snickra och renovera. Vad väljer du helst, en bastu eller ett nytt kök?

3. Skicka helst ett meddelande, inte bara en flirt - Många dejtingsidor har flirtfunktioner, som gör att det går att visa intresse för någon utan att skriva något. Sådana har sina fördelar, men är inte alltid det bästa sättet att kontakta någon på. Att skicka en flirt kan ge signalen “Hej, jag är intresserad, men jag låter dig göra grovjobbet.”

4. Fråga om något - Innan du trycker på skicka knappen, fråga dig själv vad du skulle svara om du fick samma meddelande från någon. Om det inte finns något att svara på, måste du ändra meddelandet så att det ger personen en anledning att skriva tillbaka. Du kan t.ex ställa en fråga om något gemensamt intresse ni har. Har ni inget gemensamt intresse, fråga om ni ska träffas på en öl eller något.

5. Skriv något roligt - Humor attraherar, ett skämt eller en smart kommentar är den ultimata isbrytaren. Om ditt meddelande kan få personen att skratta lite för sig själv, har du kommit en bit på vägen.

6. Vara direkt men inte aggressiv - Vissa föredrar att hoppa över småpratet och gå rakt på sak. Vill du träffas snabbt kan du testa något typ: "Tjena, din dejtingprofil var riktigt nice, vad säger du om en fika till helgen?". Med rätt förutsättningar såsom ett fördelaktigt utseende, kan denna taktik fungera bra. Men tänk på att många uppfattar denna approach som alldeles för aggressiv, och du får inte vara rädd för att bli nobbad.

7. Kontrollera stavningen - Många tänker nog att dålig grammatik och stavfel inte är speciellt viktigt, och att de ändå inte skulle vilja dejta någon som är så fördömande över ett par stavfel, men när du tänker några små stavfel, kanske personen tänker obildad idiot.

Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
fler nätdejtingtips Visa alla
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...
Lämna kommentar