Att ta kontakt/flirta på dejtingsajter - Dttt första meddelande

En profil har väckt ditt intresse och du är redo för att ta kontakt, men vad skriver man i det första meddelandet till någon?

Liksom vid vanlig dejting är första intrycket viktigt vid nätdejting. Det handlar om bilderna du väljer för din dejtingprofil, hur du beskriver dig själv i presentationstexten och vad du skriver första gången du kontaktar någon.

Första kontakten är ett område inom nätdejting där många behöver lite vägledning. Nya nätdejtare skriver ofta för långa meddelanden, som kan uppfattas som lite "creepy" för mottagaren. Här kan du läsa mer om att skriva det första meddelandet vid nätdejting.

1. Visa att du har läst dejtingprofilen - Nämn något specifikt från personens profiltext när du skriver det första meddelandet. Detta visar att du har läst igenom dejtingprofilen och är intresserad av just den personen.

En del skickar opersonliga massmeddelanden till mängder av dejtingprofiler. Många har lärt sig att upptäcka sådana meddelanden och ignorerar dem direkt.

2. Håll det vardagligt och kort - Första kontakten på en dejtingsajt är inte samma sak som att skriva ett personligt brev för en jobbansökan, och det finns egentligen ingen anledning att vara formell. Om du är kille, ska du veta att på många dejtingsajter bombarderas tjejer av meddelanden och de är sällan intresserade av att läsa din livshistoria.

Skriv med samma ton som du skulle ha om du pratade med personen på en fest eller middag. Var artig, trevlig, men vardaglig.

“Hej, trevligt att träffas, mitt namn är Niklas”. Jag har läst igenom din profil och tycker du verkar trevlig, skriv tillbaka..”

...är alldeles för stelt, försök istället med något i stil med

“Hej, din profil fick mig intresserad, ser att du gillar resor. När du reser, ligger du helst på stranden eller åker du hellre omkring och tittar på kulturella sevärdigheter?

3. Skicka helst ett meddelande, inte bara en flirt - Många dejtingsidor har flirtfunktioner, som gör att det går att visa intresse för någon utan att skriva något. Sådana har sina fördelar, men är inte alltid det bästa sättet att kontakta någon på. Att skicka en flirt kan ge signalen “Hej, jag är intresserad, men jag låter dig göra grovjobbet.”

4. Fråga om något - Innan du trycker på skicka knappen, fråga dig själv vad du skulle svara om du fick samma meddelande från någon. Om det inte finns något att svara på, bör du ändra meddelandet så att personen får en anledning att skriva tillbaka. Du kan t.ex. ställa en fråga om något gemensamt intresse ni har.

5. Skriv något roligt - Humor attraherar, ett skämt eller en smart kommentar är den ultimata isbrytaren. Om ditt meddelande kan få personen att skratta lite för sig själv, har du kommit en bit på vägen.

6. Vara direkt men inte aggressiv - Vissa föredrar att hoppa över småpratet och gå rakt på sak. Vill du träffas snabbt kan du testa något i stil med: "Hej, din dejtingprofil är riktigt intressant, vad säger du om en fika till helgen?" Med rätt förutsättningar såsom ett fördelaktigt utseende, kan denna taktik fungera. Många uppfattar dock denna approach som alldeles för aggressiv, och du får inte vara rädd för att få nobben.

7. Kontrollera stavningen - Många tänker nog att dålig grammatik och stavfel inte är så farligt, men det går inte att veta hur den andra personen uppfattar det. Det tar inte mycket tid att kontrollera stavningen och ett meddelande som är välskrivet ger också ett seriösare intryck.

Lämna kommentar
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...