Mobil dejting

Alla större dejtingsidor har idag dejtingappar för åtminstone både iPhone och Android. Det har nämligen visat sig att många användare föredrar apparna framför webbsidorna. Tack och vare mobilens gps-funktion kan användarna se andra singlar som befinner sig i närheten och läsa och skicka meddelanden varifrån som helst. Är dejtingappen välgjord minimeras nackdelarna med den mindre skärmstorleken.

Om prenumerationer på dejtingsidor
Om sajterna

Badoo

Badoo, som totalt har haft över 300 miljoner nyregistreringar i drygt 20 länder, är en av de mer omtalade dejtingapparna. Appen har gott om svenska användare, en rad funktioner och kan användas både för att leta efter en dejt eller träffa nya vänner.

Visa kortfakta
Kortfakta

  Happypancake

  Happypancake startades 2007 och är en välkänd svenskutvecklad gratis dejtingsida som går runt på annonsintäkter istället för medlemsavgifter. Det finns även en dejtingapp och webbsidan har en dejtingpodd där man bjuder in gäster för att diskutera dejting och singelliv.

  Visa kortfakta
  Kortfakta

   Tinder

   Tinder, som ursprungligen kommer från Kalifornien och som finns tillgänglig på över 20 språk, är en datingapp för att hitta och flirta med personer som befinner sig i närheten. Appen använder data från Facebook för att matcha dig med personer med liknande intressen och kräver därmed att du har ett Facebook-konto för att bli medlem.

   Visa kortfakta
   Kortfakta

    Match

    Match.se lanserade sin dejtingapp 2012 efter att den mobila trafiken till webbplatsen ökat rejält. Huvudsidan Match.com gick nyligen ut med att 40% av deras besökare når sidan genom mobila enheter. Appen är gratis att ladda ner, men liksom på alla betalsajter, krävs det ett abonnemang för att kunna ha kontakt och använda alla funktioner.

    Visa kortfakta
    Kortfakta

     Mötesplatsen

     Mötesplatsen.se har redan hunnit med att släppa flera versioner av sin dejtingapp. Appen innehåller de funktioner som mobila nätdejtare kan tänkas behöva: skicka och ta emot meddelanden, söka efter singlar i närheten, ladda upp bilder och se vilka som besökt dejtingprofilen.

     Visa kortfakta
     Kortfakta

      eDarling

      eDarling, i Sverige sedan 2010, är en matchmakingsida som vänder sig mot singlar som vill träffa någon för ett seriöst förhållande där dejtingen utgår från ett personlighetstest; nya medlemmar får göra testet när de registrerar sig. Lliksom på många andra dejtingsajter finns det en dejtingapp som kompletterar webbsidan.

      Visa kortfakta
      Kortfakta

       Maybe

       Maybe är svenskutvecklad dejtingapp från 2013 som i första hand vänder sig mot singlar under 30 år. För att kunna bli medlem behöver man ha ett Facebook-konto (med minst 20 vänner), då appen använder data från Facebook för att skapa dejtingprofilen.

       Visa kortfakta
       Kortfakta

        Happn

        Happn.com är en franskutvecklad freemium dejtingapp som lanserades 2014. Appens koncept är att visa andra medlemmar som man befunnit sig nära geografiskt under den senaste tiden. Liksom på andra sociala dejtingappar ligger mycket fokus på användarnas bilder.

        Visa kortfakta
        Kortfakta

         Bumble

         Bumble.com lanserades 2014 och själva idén till appen kom från en Tinder-avhoppare – vilket märks – apparna är väldigt lika varandra. Det finns dock en stor skillnad. När det har uppstått en match är det bara kvinnorna som kan skicka det första meddelandet, och för att det ska ska snabbt måste det göras inom 24 timmar, annars försvinner matchningen för gott (såvida man inte har ett Bumble-boost medlemskap).

         Visa kortfakta
         Kortfakta

          Grindr

          Grindr.com är en datingapp som vänder sig mot homosexuella män. Liksom övriga nätdejtingappar använder den sig av GPS-positionering för att användarna ska komma i kontakt med andra användare i närområdet. Appen finns både som gratisversion och som en reklamfri betalversion som kallas för Grindr Xtra.

          Visa kortfakta
          Kortfakta

           Vad kännetecknar en bra datingapp?

           En bra datingapp har tre kännetecken.

           • Många medlemmar - Ingen vill dejta på en app som har få dejtingprofiler, det går att jämföra med att besöka en nattklubb som är tom på folk. Kärleksformeln är följande: Många medlemmar är lika med ett stort utbud, vilket är lika med stora chanser att få kontakt.
           • Den ska vara lättanvänd - Vid design av dejtingappar, ställer den lilla skärmytan på mobila enheter stora krav på gränssnittsutvecklare. Vid nätdejting är profilbilderna viktiga, samtidigt som mer textbaserade sök -och och meddelandefunktioner också är av högsta prioritet. För utvecklare gäller det att skapa en bra användarupplevelse, trots den lilla skärmytan.
           • Seriös och säker - Apparna kan ta in mycket information om användarna, därför är det bra om ett seriöst och etablerat företag ligger bakom, med riktlinjer för hantering av användarkonton och inhämtad data.