Att skriva en bra presentation

Många undrar vad man ska skriva i presentationen. Här är tips på saker att tänka på.

När du blir medlem på en dejtingsida ska du även skapa en personlig dejtingprofil eller nätdejtingpresentation. Presentationen kommer att vara synlig för de andra medlemmarna på dejtingsidan och ska beskriva dig själv och vem du söker.

Med en bra presentation ökar chanserna att andra singlar tar kontakt. Här finns några tips om hur du skriver en bra nätdejtingpresentation. Vill du veta mer om att välja namn till presentationen kan du läsa artikeln om att välja ett nätdejting namn.

Förmedla en positiv känsla

Människor attraheras mer av personer som är positiva än negativa. Uttrycker du för mycket negativitet i din presentation kommer du sumpa många chanser till att bli kontaktad.

Väv in lite humor

Många tycker att humor är en attraktiv egenskap. Ta till vara på detta när du skriver din nätdejtingpresentation genom att väva in lite humor när du beskriver dig själv och dina intressen. Men var medveten om att humor lätt kan misstolkas när det kommuniceras genom datorn. De flesta av oss har nog skrivit email, som vi senare fått förklara eftersom innehållet tolkades på fel sätt.

Sälj in dig själv

En nätdejtingpresentation har två syften: det första är att beskriva dig själv, det andra är att få andra singlar att vilja ta kontakt med dig. Texten i presentationen ska få andra medlemmar som du kan passa ihop med att vilja kontakta just dig. Men gå inte för långt och framställ dig själv som något du inte är.

Ha med minst en bild

Det har gjorts många undersökningar om dejtingprofilens betydelse vid nätdejting. Några har visat att en bild i dejtingprofilen ökar chansen för att bli kontaktad med upp till fem gånger, vilket gör att det nästan är ett måste att ha med minst en bild.

Bilderna du väljer ska vara på dig själv, de andra personerna på dejtingsidan är inte intresserade av hur din kompis ser ut. Eller värst av allt, hur din före detta pojk- eller flickvän ser ut.

Presentera dig själv på ett ärligt sätt

Detta kan verka självklart, men är värt att nämna. Det är inte bara ochysst mot de andra medlemmarna, oärlighet kommer även skapa problem framöver. Vad ska du säga till din dejt när ni träffas för första gången om du har hittat på saker om dig själv?

Var ärlig med vad du söker

Genom att vara ärlig med vilket typ av förhållande du söker, kommer du attrahera andra singlar som söker samma sak. Är du ute efter att hitta livslång kärlek, framhäv det i profilen. Är du på jakt efter en partner för en mer tillfällig romans så skriv det.

Korrekturläs

Visa de andra medlemmarna på dejtingsidan att du är seriös med din nätdejting genom att se till att din dejtingprofil inte innehåller några stav- och skrivfel. En presentation full av fel kan ge intrycket att du inte är seriös med att vilja träffa någon.

Lämna kommentar
Visar 2 kommentarer
David säger

Jag skulle vilja tillägga att det är bra att byta bild i dejtingprofilen lite då och då. Om man har samma bild hela tiden kommer andra att känna igen den, och inte gå till profilen om de redan varit inne. Om man däremot byter bild kommer många besöka profilen igen, vilket är bra. Jag läste det på en annan sida om nätdejting, och har testat att göra det med bra resultat.

10 februari 2014
Lena säger

Enkla men bra tips, i början gjorde jag misstaget att använda en bild som min före detta pojkvän var med på. Flera som jag hade kontakt med undrade vem killen på bilden var, och jag märkte att vissa tappade intresset när jag berättade om honom.

12 januari 2014
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...