Nischade & gratis dejtingsidor

I stort sett alla dejtingsidor på nätet har kallats för gratis dejtingsidor. Men ofta innebär "gratis" bara att det är kostnadsfritt att registrera sig och använda ett fåtal funktioner:

 • Registrera sig och lägga upp en dejtingprofil
 • Använda sökfunktionen för att söka bland medlemmarna
 • Läsa de andra medlemmarnas dejtingprofiler och se deras bilder och fotoalbum (på matchmakingsidor går det inte att se bilderna)
 • Om dejtingsidan har matchmaking: göra ett personlighetstest, läsa en personlighetsrapport och se partnerförslag (utan bild)

För att kunna ha någon vettig typ av kontakt med de andra medlemmarna, såsom att skicka och ta emot obegränsat med meddelanden, kräver dessa sidor en prenumeration eller ett betalmedlemskap. Här visas bl.a två gratissidor som har bra med medlemmar (de två översta). På startsidan visas också några.


Happypancake - Helt gratis nätdejting

Happypancake startades 2007 och är en välkänd svenskutvecklad gratis dejtingsida som går runt på annonsintäkter istället för medlemsavgifter. Det finns även en dejtingapp och webbsidan har en dejtingpodd där man bjuder in gäster för att diskutera dejting och singelliv.

Visa kortfakta
Kortfakta

  Tinder

  Tinder, som lanserades 2012, är en populär freemium dejtingapp som används av singlar i en mängd länder. För att bli medlem krävs ett Facebook-konto, Tinder använder nämligen bilder och information från Facebook-profilen för att bygga dejtingprofilen och för att ge förslag på andra matchande användare (som finns på nära avstånd).

  Visa kortfakta
  Kortfakta

   Singelgolfare

   Singelgolfare.se är en simplare mötesplats på nätet från 2002 för personer som gärna spenderar sin fritid på en golfbana. Då sidan drivs ideellt av en golfentusiast är designen är inte den modernaste, men det finns ett forum och man arrangerar golftävlingar.

   Visa kortfakta
   Kortfakta

    Kristendate

    Kristendate.se, som har funnits sedan 2012, är en nischad mötesplats på nätet som riktar sig mot personer med en kristen tro, kristna värderingar och kristna traditioner. Det finns givetvis dejtingfunktioner, men även medlemsbloggar, ett diksussionsforum och en chatt, sajten har även utvecklat en mobilapp.

    Visa kortfakta
    Kortfakta

     Qruiser

     Qruiser, som ligger under QX Förlag, är ett svenskutvecklat onlinecommunity som vänder sig mot HBTQ-personer i Norden. Sidan startade redan år 2000 och har blivit en erkänd mötesplats på nätet för homo, bi, trans och queer-personer. Sajten har även bloggar och visar information om kommande gay-event.

     Visa kortfakta
     Kortfakta

      Handicap-dating

      Handicap-dating.se, som är en gratis dejtingsajt, startade 2011 och vänder sig mot personer med funktionsnedsättningar eller handicap (både fysiska- och psykiska). Sidans huvudsakliga syfte är att vara en mötesplats för partnersökande, men kan också användas för att hitta nya vänner eller för att träffa någon att prata med.

      Visa kortfakta
      Kortfakta