Seriös dejting

Många som börjar nätdejta drömmer om att träffa någon för en seriös och varaktig relation. Vissa dejtingsidor har personlighetstester och matchningsfunktioner som är tänkta att hjälpa medlemmarna att komma i kontakt med likasinnade personer. Konceptet är omdiskuterat och det råder delade meningar om det fungerar eller inte. Dejtingsidor med personlighetstester kallas även för matchmakingsidor. Nedanför visas dejtingsidor som primärt vänder sig mot seriösa singlar som vill träffa någon för en seriös relation.

Om prenumerationer på dejtingsidor
Om sajterna

eDarling

eDarling.se är en matchmakingsida där dejtingen bygger på ett 280 frågor långt personlighetstest. Nya medlemmar får göra testet, som tar ca 30 minuter, när de registrerar sig. Har man inte tid eller lust att göra hela testet på en gång, går det att avbryta mitt i, och testet återupptas där man var, vid nästa inloggning. Efter testet går det att läsa en personlighetsrapport.

Visa kortfakta
Kortfakta

  Elitsinglar

  Elitsinglar.se, som kom till Sverige under 2013, är en dejtingsajt som profilerar sig som en sida för karriärorienterade singlar; närmare bestämt akademiker över 30 år som söker efter ett seriöst förhållande. Sidan har ett personlighetstest och ger partnerförlsag.

  Visa kortfakta
  Kortfakta

   Elitedaters

   Elitedaters.com finns i Sverige och Danmark och riktar sig mot akademiker och karriärorienterade singlar som har en högre utbildning. Elitedaters har inte någon matchmakingfunktion, men är mycket noga med att medlemmarnas profiltexter är välskrivna och detaljerade.

   Visa kortfakta
   Kortfakta

    Vad är ett personlighetstest?

    Ett personlighetstest är ett elektroniskt frågeformulär som du gör via datorn i samband med att du registrerar dig på en matchmakingsida. Antalet frågor i ett personlighetstest varierar från sajt till sajt, men räkna med att få avsätta åtminstone ca 20 till 40 minuter. Frågorna i testen berör områden som anses viktiga för ett fungerande förhållande och handlar bl.a. om:

    • Din personlighet
    • Din syn på kärlek
    • Dina värderingar
    • Dina åsikter

    När du gjort klart testet, försöker dejtingsidan matcha ihop dig med andra medlemmar utifrån hur du svarat på frågorna. Det vanligaste är att du får se en lista på andra medlemmar som dejtingsidans matchningssystem tagit fram.

    Det skall poängteras att det bara är förslag som ges. Det är upp till dig själv att ta kontakt om du tycker att något partnerförslag är intressant. Själva matchningarna görs inte heller manuellt. Det är inte så att det sitter personer och tittar igenom varje personlighetstest och väljer ut vem som passar ihop med vem. Istället så är dejtingsidorna utvecklade så att dessa matchningar görs automatiskt med hjälp av datoralgoritmer.