Dejting med matchmaking

eDarling

eDarling.se är en matchmakingsida där dejtingen bygger på ett 280 frågor långt personlighetstest. Nya medlemmar får göra testet, som tar ca 30 minuter, när de registrerar sig. Har man inte tid eller lust att göra hela testet på en gång, går det att avbryta mitt i, och testet återupptas där man var, vid nästa inloggning. Efter testet går det att läsa en personlighetsrapport.

Visa kortfakta | Läs mer om eDarling

  eDarling priser

  12 mån
  299 kr/mån
  6 mån
  449 kr/mån
  3 mån
  599 kr/mån
  Uppdaterades: 2017-05-19

  Matchaffinity

  Matchaffinity.se kan sägas vara Matchs matchmakingsida eftersom sidorna ingår i samma företag och länkas ihop flitigt. Personlighetstestet består av ca 100 frågor och ska spegla din personlighet, din syn på livet och dina intressen. Efter testet visas en personlighetsrapport samt partnerförslag.

  Visa kortfakta

   Matchaffinity priser

   12 mån
   99 kr/mån
   6 mån
   149 kr/mån
   3 mån
   229 kr/mån
   1 mån
   329 kr
   Uppdaterades: 2017-03-01

   Elitsinglar

   Elitsinglar.se, som kom till Sverige under 2013, är en dejtingsajt som profilerar sig som en sida för karriärorienterade singlar; närmare bestämt akademiker över 30 år som söker efter ett seriöst förhållande. Sidan har ett personlighetstest och ger partnerförlsag.

   Visa kortfakta | Läs mer om Elitsinglar

    Elitsinglar priser

    24 mån
    159 kr/mån
    12 mån
    299 kr/mån
    6 mån
    499 kr/mån
    3 mån
    599 kr/mån
    Uppdaterades: 2017-05-19

    Elitedaters

    Elitedaters.com finns i Sverige och Danmark och riktar sig mot akademiker och karriärorienterade singlar som har en högre utbildning. Elitedaters har inte någon matchmakingfunktion, men är mycket noga med att medlemmarnas profiltexter är välskrivna och detaljerade.

    Visa kortfakta

     Elitedaters priser

     12 mån
     69 kr/mån
     6 mån
     109 kr/mån
     3 mån
     139 kr/mån
     1 mån
     180 kr
     Uppdaterades: 2017-03-01

     Vad är ett personlighetstest?

     Ett personlighetstest är ett elektroniskt frågeformulär som du gör via datorn i samband med att du registrerar dig på en matchmakingsida. Antalet frågor i ett personlighetstest varierar från sajt till sajt, men räkna med att få avsätta åtminstone ca 20 till 40 minuter. Frågorna i testen berör områden som anses viktiga för ett fungerande förhållande och handlar bl.a. om:

     • Din personlighet
     • Din syn på kärlek
     • Dina värderingar
     • Dina åsikter

     När du gjort klart testet, försöker dejtingsidan matcha ihop dig med andra medlemmar utifrån hur du svarat på frågorna. Det vanligaste är att du får se en lista på andra medlemmar som dejtingsidans matchningssystem tagit fram.

     Det skall poängteras att det bara är förslag som ges. Det är upp till dig själv att ta kontakt om du tycker att något partnerförslag är intressant. Själva matchningarna görs inte heller manuellt. Det är inte så att det sitter personer och tittar igenom varje personlighetstest och väljer ut vem som passar ihop med vem. Istället så är dejtingsidorna utvecklade så att dessa matchningar görs automatiskt med hjälp av datoralgoritmer.