Laddar...

7 fördelar med nätdejting

Sverige är ett av de länder där nätdejting är som populärast. Att nätdejting har blivit ett vanligt sätt att träffas på, är för att det finns fördelar med att först träffas på nätet.

Enkelt, avslappnat och tidseffektivt är tre fördelar som ofta lyfts fram, men de är inte de enda. Här kan du läsa om några andra fördelar gentemot vanlig dejting.

1. Dejtingsidor på nätet har öppet dygnet runt

Till skillnad från vanliga uteställen har dejtingsidor på nätet öppet dygnet runt. På stora dejtingsajter spelar det ingen roll när du loggar in, det kommer alltid att finnas andra personer inloggade. Många uteställen har däremot bara öppet på kvällar, och bor du i en liten stad kanske de bara har öppet på helger.

2. Du kan träffa singlar från andra länder

I och med att flera stora dejtingsidor finns representerade i andra länder, kan du träffa personer från lite olika håll i världen. Normalt sett har nätdejtare kontakt med personer från samma land, men för vissa växer stora drömmar till liv, av bara tanken på att ha möjligheten att dejta någon utanför Sveriges gränser.

3. Du behöver inte fixa till dig

När du dejtar på nätet sitter du oftast hemma och kan se ut precis hur du vill. Visst är det skönt att inte behöva tänka på saker såsom hårwax, smink och strykta skjortor. Att ragga med mjukisbyxorna på, kändes bara avlägset innan du började med nätdejting.

4. Du vet vilka som är upptagna

Eftersom de allra flesta personer som besöker dejtingsidor är singlar, vet du redan från början vilka som är lediga. Ute på krogen är det annorlunda, där är det först när du har börjat prata med en person som du kan veta om han eller hon är singel.

5. Det är lättare att ta kontakt

På krogen drar sig många för att ta kontakt med andra personer, om dessa befinner sig i stora sällskap, för att de inte vill störa och oroar sig för att bli bedömda av personens sällskap. Vid nätdejting är det annorlunda, personer som nätdejtar sitter för det mesta ensamma vid sina datorer och vill bli kontaktade.

6. Hämningar släpper

Det är lättare och krävs mindre mod för att skicka ett meddelande till någon på en dejtingsida, än att gå fram och börja prata med någon på krogen.

7. Du kan träffa olika typer av människor

Nätdejting ger dig möjligheter att träffa olika typer av människor. Vissa personer som du flirtar ned på nätet hade du kanske aldrig kommit i kontakt med i verkliga livet, då ni inte rör er i samma miljöer eller kretsar.

Tillbaka till listan över dejtingsidor

Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
fler nätdejtingtips Visa alla
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...
Dejting på nätet - detta behövs
För att nätdejta behöver du givetvis ha en dator, smartphone eller...
Lämna kommentar
Visar 1 kommentar
Tony säger

En annan stor fördel är helt klart det stora utbudet. På de populäraste sajterna finns det ju jättemånga medlemmar, och vill man se lika många singlar på en nattklubb får man nog åka ner till någon av av sora klubbarna i Spanien eller nåt.

23 juni 2014