7 fördelar med nätdejting

Det finns en flera fördelar med att nätdejta, därför träffas många genom dejtingsajter och appar.

Sverige är ett av de länder där nätdejting är som störst, sett till hur stor andel av befolkningen som nätdejtar. Det finns flera skäl till till att svenska singlar söker sig till dejtingtjänster för att hitta kärleken, det finns nämligen en rad fördelar med att dejta på nätet. Enkelt, avslappnat och tidseffektivt är tre fördelar som ofta lyfts fram, men de är inte de enda. Här kan du läsa om fördelar med nätdejting gentemot traditionell dejting.

1. Dejtingsidor på nätet har öppet dygnet runt

Till skillnad från vanliga uteställen har dejtingtjänster på nätet öppet dygnet runt. När en dejtingsida är färdigbyggd kommer den att kunna köras non-stop, uppdateringar kommer att behövas göras, men det enda som användarna märker av detta, är att funktionaliteten blir bättre. På stora dejtingsajter och dejtingappar finns det alltid andra personer inloggade, oavsett vad klockan är. Många uteställen har däremot bara öppet på kvällar, och i mindre städer kanske bara på helger.

2. Du behöver inte fixa till dig

Att gå ut på krogen eller för att dansa kräver lite planering. Kläderna ska vara fixade, kroppen ska vara ren och håret ska vara stylat. En som nätdejtar sitter oftast hemma och behöver inte lägga så mycket tid och energi på det yttre. Många tycker det är skönt att inte behöva tänka på saker som: hårwax, smink och strykta skjortor. Att lägga in en stöt på någon utan att ha duschat på tre dagar, har blivit möjligt tack och vare nätdejting.

3. Du vet vilka som är lediga

Eftersom de flesta personer på dejtingsidor är singlar, vet man från början att de är intresserade av att träffa någon. Alla medlemmar kommer inte att vara 100-procentiga singlar, men alla är iaf öppna för att ha kontakt om rätt person dyker upp. På uteställen är det annorlunda. Många som är på krogen, är där för att träffa vänner och ha roligt, och för att kunna veta om en person är singel måste man först ha pratat ett tag.

4. Det är lättare att ta kontakt

På uteställen är många rädda för att ta det första steget och gå fram och börja prata med andra. Det kan vara för att personen är i ett sällskap och många ögon kommer att riktas mot den som går fram och presenterar sig. Vid nätdejting är det annorlunda, när någon skickar ett meddelande på en dejtingsida "hör" bara två personer vad som sägs.

5. Hämningar släpper

För att gå fram och börja prata med någon på ett uteställe krävs lite mod och beslutsamhet. Men att skicka ett meddelande, frågeformulär eller en flirt på en dejtingsida tycker de flesta är helt smärtfritt. Många förblir singlar för att de inte vågar ta det första steget, men i och med dejtingapparna blir det automatiskt lättare. Är den andra parten inte intresserad, är det lätt att smälta ett uteblivit svar eller ett meddelande som säger "inte intresserad".

6. Du kan träffa olika typer av människor

Lika barn leka bäst, brukar man ju säga, men det är inte alltid så, speciellt när det kommer till kärlek.

Nätdejting ger fina möjligheter att träffa olika typer av människor. Vissa personer som flirtar med varandra på nätet hade aldrig kommit i kontakt med varandra, då de inte rör sig i samma miljöer eller kretsar. En bankekonom i Stockholm kommer kanske inte stöta på så många bohemiska konstnärer på landsbygden i det vardagliga livet. Men på dejtingtjänster använder de samma platformar och bara någon tar det första steget, vet man aldrig var det kan sluta.

7. Du kan träffa singlar från andra länder

Att flera av de mer kända dejtingtjänsterna finns representerade och har medlemmar i andra länder har sina fördelar. För det första går går det att träffa personer från lite olika håll i världen. Normalt sett har nätdejtare kontakt med personer i samma land, men för vissa växer stora drömmar till liv, av tanken på att kunna dejta någon utanför Sveriges gränser.

För det andra blir det lättare att komma i kontakt med andra personer vid semestrar och resor. För en del har soloölen i hotellbaren bytts ut till en fika där engelska-kunskaperna sätts på prov. Och för vissa har den halvdöda förfesten i det egna hotellrummet ersatts av en livligare förfest på ett hotell en bit ner på gatan.

Lämna kommentar
Visar 1 kommentar
Tony säger

En till fördel är det stora utbudet. På de populäraste sajterna finns det ju jättemånga medlemmar, vill man se lika många singlar på en nattklubb får man nog åka ner till någon av av stora klubbarna i Spanien eller nåt.

23 juni 2014
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...
Dejting på nätet - detta behövs
För att nätdejta behöver du givetvis ha en dator, smartphone eller...