Laddar...

7 fördelar med nätdejting

Sett till hur stor del av befolkningen som nätdejtar, är Sverige ett av de länder där nätdejting är som störst. En anledning till att singlar söker sig till dejtingsajter och dejtingappar är att det finns flera fördelar med att dejta på nätet. Enkelt, avslappnat och tidseffektivt är tre fördelar som ofta lyfts fram, men de är inte de enda. Här kan du läsa om några fördelar gentemot traditionell dejting.

1. Dejtingsidor på nätet har öppet dygnet runt

Till skillnad från vanliga uteställen har dejtingtjänster på nätet öppet dygnet runt. På stora dejtingsajter och dejtingappar spelar det ingen roll när du loggar in, det kommer alltid att finnas andra personer inloggade. Många uteställen har däremot bara öppet på kvällar, och bor du i en liten stad kanske de bara har öppet på helger.

2. Du behöver inte fixa till dig

När du dejtar på nätet är du oftast hemma och kan se ut precis hur du vill. Många tycker det är väldigt skönt att inte behöva tänka på saker som: hårwax, smink och strykta skjortor. Att flirta med mjukisbyxorna på, kändes bara avlägset innan du började med nätdejting.

3. Du vet vilka som är upptagna

Eftersom de allra flesta personer som besöker dejtingsidor är singlar, vet du redan från början vilka som är lediga. På uteställen är det annorlunda, där är det först när du har börjat prata med en person som du kan veta om personen är singel.

4. Det är lättare att ta kontakt

På uteställen drar sig många för att ta kontakt med andra personer, om dessa är med andra, för att de inte vill störa och oroar sig för att bli bedömda av personens sällskap. Vid nätdejting är det annorlunda, när någon får ett meddelande på en dejtingapp eller dejtingsida är det bara den personen som kan läsa det.

5. Hämningar släpper

Det är lättare och krävs mindre mod för att skicka ett meddelande till någon på en dejtingsida eller dejtingapp, än att gå fram och börja prata med någon på ett uteställe.

6. Du kan träffa olika typer av människor

Nätdejting ger dig möjligheter att träffa olika typer av människor. Vissa personer som du flirtar ned på nätet hade du kanske aldrig kommit i kontakt med i verkliga livet, då ni inte rör er i samma miljöer eller kretsar.

7. Du kan träffa singlar från andra länder

I och med att flera stora dejtingsidor finns representerade i andra länder, kan du träffa personer från lite olika håll i världen. Normalt sett har nätdejtare kontakt med personer från samma land, men för vissa växer stora drömmar till liv, av bara tanken på att ha möjligheten att dejta någon utanför Sveriges gränser.

Tillbaka till listan över dejtingsidor

Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
fler nätdejtingtips Visa alla
Första kontakten på dejtingsajter
Förr eller senare kommer tidpunkten då det är dags att skriva det första...
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...
Lämna kommentar
Visar 1 kommentar
Tony säger

En annan stor fördel är helt klart det stora utbudet. På de populäraste sajterna finns det ju jättemånga medlemmar, och vill man se lika många singlar på en nattklubb får man nog åka ner till någon av av sora klubbarna i Spanien eller nåt.

23 juni 2014